Робен: Ван Гаал е истински магьосник

снимка: БТА/AP

Крилото на Холандия Ариен Робен призна, че не е очаквал селекционерът Луис ван Гаал да смени вратаря преди изпълнението на наказателните удари срещу Коста Рика.

Холандците се класираха на полуфинал след победа с 4:3 при дузпите, а в самия край на продълженията вратарят Яспер Силесен отстъпи мястото си на Тим Крул.

"Имаме супертреньор и прекрасен колектив. Всички имат принос за победата. Ето и резервният вратар Крул влезе и се отличи при дузпите. Никой от нас не знаеше и не очакваше тази смяна. Но нашият треньор е истински магьосник", не скри възхищението си от гениалната смяна на треньора си Робен,

"Трябваше да бием дузпи, които в миналото са носели доста неприятности на Холандия, но този път бяхме психологически готови", добави Робен.

Вратарят Тим Крул, който стана един от героите за Холандия, е уверен, че всички 23-има в разширения състав са важни за успеха.

"Това е резултат от нашия труд в последните седем седмици. Всеки един от 23-имата в състава е важен за отбора", каза Крул.

Титулярният страж Яспер Силесен пък се извини за проявеното недоволство при смяната си в самия край на продълженията.

"Длъжен съм да се извиня пред треньорите. Не трябваше да реагирам така. Всички трябва да работим в името на отбора. Смяната се оказа успешна и Тим свърши фантастична работа", каза Силесен.