Ван Гаал: Този отбор на Холандия е най-добрият, който съм водил

снимка: БТА/AP

Селекционерът на Холандия Луис ван Гаал не скри задоволството си след победата на своя отбор над Коста Рика, с която "лалетата" се класираха за полуфиналите на Световно първенство 2014 в Бразилия.

"Оранжевите" трябваше да играят 120 минути, в които резултатът остана 0:0 и така двубоят бе решен след изпълнение на дузпи (4:3). Ключова за успеха се оказа смяната на титулярния вратар Яспер Силесен с Тим Крул, който се превърна в герой за Холандия, спасявайки две от дузпите.

"Сегашният отбор на Холандия е най-добрият, с които съм работил. Бях сигурен, че можем да победим Коста Рика. Ако на терена бяха трима нападатели, резултатът щеше да бъде различен", коментира новият мениджър на Манчестър Юнайтед.

"Нямам съмнение кой ще бъде на вратата в следващия мач. Това е Яспер Силесен, но днес ние решихме, че Тим Крул ще се справи по-добре при дузпите. Ние предупредихме Крул за това, но не и Силесен за смяната, за да не загуби самочувствие.

Преди мача тренирахме дузпи и считам, че това ни помогна. Всеки вратар има специфични качества, но Тим има по-добри качества при изпълнение на дузпи. За щастие смяната проработи. Ако не беше, щеше да е моя грешка.

Не знам колко притежание на топката и колко възможности имахме, но това показва, че един гол е най-важното нещо.

Това беше вълнуващ двубой. В 117-а минута Коста Рика получи първия си шанс в мача и Силесен се справи, но това можеше и да не се случи и ние да си тръгнем. Така че това е футболната игра и живота на един треньор", завърши Ван Гаал.