Треньорът на Бербо: Той е елитен играч, горд съм, че ще играе в Индия

Наставникът на индийския Керала Бластърс Рене Мюленстийн приветства с радост звездата на българския футбол Димитър Бербатов. Бившият нападател на Тотнъм и Манчестър Юнайтед ще играе в азиатската страна от новия сезон и мнозина смятат, че основната причина е именно треньорът. Бербо и Рене работиха заедно в Манчестър Юнайтед, където холандецът бе помощник на сър Алекс Фъргюсън. След това Мюленстийн привлече българския голмайстор и във Фулъм, където бе начело на отбора.

"Фантастично е, че Димитър Бербатов реши да се присъедини към нас! Горд съм, че ще играе тук. Той е от елита на футбола и имаше други оферти, но предпочете нашата", сподели радостният Мюленстийн.

Бербо дълго време си търсеше отбор, като накрая предпочете да порита още малко в Индия вместо да прекратява кариерата си. Той ще прибере около 1 милион евро за период от 4-5 месеца в Азия. Това ще го направи третия играч с най-голяма заплата в историята на местния футбол, като българинът отстъпва само на Роби Кийн и Алесандро дел Пиеро.