Треньорът на баскет националите: Тъпа селска проява

Селекционерът на баскетболния отбор на България Любомир Минчев коментира случилото се по време на втория финален мач между Левски Лукойл и Балкан (Ботевград). Както е известно, двубоят бе прекратен, а началото на скандала бе позиционирането на агитката на домакините точно зад скамейката на Балкан. Последваха грозни сцени и феновете пробваха да линчуват баскетблисти на тима от Ботевград, някои състезатели също отвърнаха с агресия.

„Нещата трябва да се казват такива, каквито са. Независимо дали това, което ще кажа, ще се хареса на някой, или няма да се хареса, ще го кажа точно така, както е. Действията и решенията на ръководството на Левски Лукойл за поставяне на агитката зад пейката на Балкан може да се определи с три прости думи: тъпа селска проява. Това е истината. Никой не може да ме убеди, че това е случайно. Видял съм неща, които бяха непосредствено преди мача, които не се знаят и за тях не се говори. Именно тези неща ме карат да си мисля, че е точно така”, заяви Любо Минчев пред БНТ.

“За мен това е уникален автогол за Тодор Стойков и Константин Папазов. Познавам ги и двамата и колкото и за Папазов да не съм изненадан, съм изненадан от действията, говоренето и решенията на Тодор Стойков. За мен има две причини това да се направи: или нямат акъл в главата си, за да поставят там агитката и да очакват, че всичко ще бъде наред и да не се стигне до някакви сблъсъци и конфликти, или просто нарочно е сложена там агитката. Което и от двете да си изберат, е лошо за тях, а най-лошото е, ако са и двете“, коментира още наставникът.