Робъртсън на финал в "Уши Класик" за втори пореден път

снимка: Tai Chengzhe

Защитаващият титлата си от миналия сезон Нийл Робъртсън се класира на финала на първия ранкинг турнир по снукър за новата кампания „Уши Класик“. Гръмотевицата от Австралия спечели с 6:3 срещу Бари Хоукинс и ще очаква победителя от другия полуфинал между Мартин Гулд и Джо Пери.

Робъртсън има шанса за втора поредна година да спечели голямата награда в надпреварата – 85 хиляди паунда плюс шампионския трофей. Това би била 10-та ранкинг титла на сметката на 32-годишния австралиец, който победи Джон Хигинс в миналогодишния финал.

В предишния кръг той се справи с 5:4 с Шон Мърфи, но се оплака сериозно от „непредвидимото“ сукно на масата. В двубоя с Хоукинс обаче Машината от Мелбърн видимо нямаше подобни проблеми и направи най-добрите си изпълнения за седмицата и още в първия фрейм реализира сенчъри брейк от 128 точки.

„Нищо освен победа във финала няма да ме задоволи“, заяви Робъртсън, на когото предстои завръщане в родината за следващия ранкинг турнир от програмата на новия сезон – Откритото първенство на Австралия, започващо в понеделник.