Рони О'Съливан пропуска Шампионата на Обединеното кралство?

снимка: Monique Limbos

Петкратният световен шампион Рони О'Съливан може да пропусне втория по сила и авторитет снукър турнир след „Крусибъл“ - Шампионата на Обединеното кралство – заради изкълчен глезен.

Самият Рони разкри на феновете си за нелепата контузия в социалната мрежа Туитър, като към публикуваната снимка добави коментар „Може да играя снукър на един крак на UK Championship във вторник“.

Според Евроспорт има сериозен шанс Ракетата да се откаже от участие, ако продължи да изпитва дискомфорт в глезена си. За нито един фен на снукъра не е тайна, че в свободното си време О'Съливан редовно тича по няколко километра и не за първи път претърпява подобна травма.

Наскоро в блога си на сайта на Евроспорт Рони О'Съливан обяви, че с нетърпение очаква началото на Шампионата на Обединеното кралство, защото желанието му е да спечели турнира за пети път.

Ако Ракетата в действителност триумфира в Йорк, ще изравни по брой отличия Стивън Хендри и ще се доближи на едно от рекордьора Стив Дейвис, който е единственият в историята с шест титли.

Шампионатът на Обединеното кралство ще се проведе от 25-ти ноември до 7-ми декември в зала "Барбикан Сентър" в Йорк, Англия.