Торпилата Антъни потегли за медал от световното за юноши

снимка: фейсбук

Осмият в света на 200 м бътерфлай на изминалото световно първенство по плуване в Будапеща - Антъни Иванов, отпътува днес за Индианаполис, където ще участва на планетарния шампионат за юноши и девойки. Българинът разкри големите си надежди за медал, като отбеляза, че конкуренцията му ще бъде доста по-слаба от тази в унгарската столица, където Антъни плува редом до най-големите в спорта. 

"Надявам се да успея да вляза на финала на 100 и 200 м и от там вече всичко може да се случи. Юношите не са толкова добри в малките детайли, които на мен ми липсваха на голямото световно. Надявам се сега да се чувствам по-добре и да плувам по-добре. Не мога да обещая нищо, защото не знам каква е моментната ми форма, но мисля, че се подготвихме добре с треньора и би трябвало отново да съм добре. На 200 м съм с 3-4-то място в света и мисля, че мога да се преборя за медал", сподели Антъни пред БТВ.

Иванов разказа за интересна промяна в тренировките му, която да го постави в положение, близко до това, което го очаква в САЩ.

"Плувахме през нощта, за да си сверим часовника с Америка и да плуваме по тяхното време, за да можем да се чувстваме добре за финалите. Надявам се да е помогнало и да се види на световното", разкри плувецът от Велико Търново.

Антъни заяви, че успехът му при мъжете е привлякъл интереса на феновете към плувния спорт и се надява той да доведе и нови спонсори.

"Много се радвам, че най-накрая започнаха да проявяват интерес и към плуването. До момента не е имало чак такъв интерес и се надявам той да става все по-голям, защото България има добри плувци и се надявам всички да се представят както аз се представих тази година. Надявам се да се привлекат и спонсори, понеже в плуването има нужда както към федерацията, така и към отделните плувци. Надявам се тези две световни да са трамплин към привличането на спонсори", заяви с надежда Антъни.