Тежка битка се заформя за подписа на Диего Коста: Абрамович срещу китайските милиони

снимка: БГНЕС/EPA

Челси е изправен пред сериозна битка. "Сините" ще трябва доста да се потрудят, а собственикът на клуба Роман Абрамович ще трябва да бръке на дълбоко, за да задържат Диего Коста на "Стамфорд Бридж". Причината е, че испанският нападател е получил умопомрачителна оферта от Китай. Елитният Тяндзин Цюендзиен предлага на Коста малко над 44,5 милиона евро годишна заплата, за да рита в Суперлигата.

Диего Коста вече наниза 16 гола през този сезон и е основна фигура в състава на Челси, а тази оферта ще тества решимостта на "сините" да го задържат и през следващата година.

Със сигурност Коста ще остане до лятото в Лондон, тъй като снощи изтече трансферният прозорец за Китай. Абрамович ще трябва доста сериозно да помисли дали да предложи по-сериозна заплата на Коста, за да го задържи на "Стамфорд Бридж".

Собственикът на Тяндзин Цюендзиен Шу Юхуй заяви, че парите за него на са проблем.

"В интерес на истината сме способни да предложим и още пари на Коста. Ние нямаме таван за лятната селекция и можем да оправим оферта към когото си пожелаем. Ще се опитаме да подпишем през юни с Коста и още много звезди от неговия калибар. През миналата година предложихме оферта и на Алешандро Пато, но бяхме във второто ниво на местния футбол и той ни отказа. Сега обаче е при нас", изтъкна милиардерът.

Мениджър на клуба е Фабио Канаваро, а там играят още белгийският национал Аксел Витсел и бившият играч на ЦСКА Жуниор Мораеж.