Петричев говори като политик: Още не сме шампиони, уважаваме всички

снимка: Булфото

Спортният директор на Лудогорец Ангел Петричев коментира предстоящия мач с Нефтохимик, който ако разградчани спечелят ще убият от всякъде интригата в Първа лига. "Орлите" водят на втория Левски с 11 точки, а при победа ще станат 14,

Въпреки това Петричев каза, че никой в Разград не смята отборът за шампион през този сезон, но подчерта, че тимът на Георги Дерменджиев е явен фаворит за титлата.

"Ние не се смятаме за шампиони. От гледна точка на разликата с втория, ние сме фаворит. Но не сме сигурни шампиони. Във футбола трябва да има уважение към съперника. Направиха се внушения, че нас ни е страх от Левски, но те бъркат страха с уважение. Така е, защото във футбола сме виждали какви ли не обрати. Очакваме да има спад в нашата форма. Ще има един период след отпадането от Европа, в който представянето ни ще лъкатуши. Но това е нормално и не се случва само на Лудогорец. Първата година, след като приключихме с Шампионската лига, пролетта ни беше изключително трудно. Предполагам, че и сега ще има подводни камъни. Аз не искам да ни смятате за шампиони, защото има още много мачове", обяви Петричев.

Мачът в Бургас е от 17:30 часа.