Тайгър Уудс пред прекратяване на звездната си кариера

Голфър номер 1 Тайгър Уудс е пред прекратяване на кариерата си, която му донесе стотици милиони долари. Американецът на практика направи първа стъпка към пенсионирането, след като обяви, че повече няма да участва в турнирите от най-високо ниво, като посочи като мотив здравословни проблеми.

"Всяко нещо с времето си. Сега съм ангажиран със здравето си. Изпитвам болки в гърба и ще се посветя на лечението си. След като и ако ги преодолея ще се консултирам с моя хирург. Ще започна да тренирам и ако всичко е наред, може отново да играя голф", каза Уудс, който има 79 победи в турнири от веригата на PGA.

Той не е участвал никъде от февруари насам, а през май се забърка в чудовищен скандал, след като беше хванат в неадекватно състояние зад волана. Тогава Уудс пренощува в полицейския участък, а в организма му беше открит коктейл от пет различни вещества, четири от тях силни болкоуспокояващи.

"Просто заради болките в гърба не можех да заспя, стигнах до инсомния. Трябваше да потърся медицинска помощ", каза тогава най-прочутият голфър, цитиран от offnews.