Тарторът на ЦСКА-София: Всичко бе предварително режисирано!

снимка: lap.bg

Тарторът на агитката на ЦСКА-София Росен Петров разкри любопитни подробности от случилото се на стадион "Локомотив". Вчера на мача между Локо и ЦСКА-София се стигна до масов бой между феновете на двата тима малко преди края на първото полувреме. Те нахлуха на терена и влязоха в огромно меле, което завърши с пострадали и арестувани.

Животното заяви, че всичко е било предвидено още преди мача и поради тази причина домакините не са се възползвали от услугите на полицията, а от частна охранителна фирма. Той твърди, че част от феновете на Локо са получили пари, за да се случи това и че събитията са били режисирани. 

"Пет-шест лица, по-късно се разбра, че част от тях са руски граждани, без никакъв проблем минават през целия стадион. Идват от домакинския сектор на Локомотив, който е зад една от двете врати и от Сектор "А" влизат на пистата.

Необезпокоявани идват на около 20 метра от трибуната, на която сме настанени ние. Почнаха да посягат и плюят на играчите на ЦСКА, които загряват. Арогантно държание, жестове към нашата агитка.

Показваха с пръст през шията, което образно казано означава, ще ти прережа гърлото. Единият от провокаторите, доста пълен, едър, е една от легендите на т.нар. "ултрас култура" на Русия и на Спартак (Москва).

Максим Тук се казва. Има филми за него. Не един или два. Може да се намерят в интернет.

Докато ние говорим с охранителите защо тези хора са при нашите футболисти и ги атакуват, за около 10-20 секунди феновете на Локомотив (Пловдив) се оказаха при нас.

Ние нахлухме заради агресията към нашите играчи. Има и видео материал, на който се вижда как привърженик на Локомотив тича през целия терен и удря наш играч по гърба.

Крушката си има опашка. Според мен всичко това е било предварително режисирано. На стадиона няма охрана. По една или друга причина собствениците на Локомотив или хората, от които зависи да има полицейска охрана, са отказали. Умишлено полицията е оставена отвън. Това не е по нейна вина. Това нещо се решава от собствениците на клуба домакин. Когато те не желаят полицейска охрана, полицията не може да направи нищо.

Част от феновете на Локомотив (Пловдив) са получили пари, за да се случи това. Охранителната фирма е близка до част от тарторите на агитката на клуба. Тези лидери формално, не знам дали е документално, се водят шефове по сигурността на самия стадион. Това е абсолютна идиотщина.

Полицията не присъства вътре на стадиона, защото въпросните хора, които са отговорници по сигурността, извиват ръцете на собствениците образно казано: "Ако нашата фирма не охранява, ще имаш проблеми. Ще има факли, бомби, наказания за клуба".

По тази отработена схема полицията не е на стадиона. Било скъпо или евтино. Значи плащаш на охранителната фирма "Х" пари, а ти е скъпо да платиш на полицията?", разкри Животното, цитиран от "Топспорт".