11 задържани за боя на "Лаута", жестоки наказания грозят Локо и ЦСКА-София

снимка: cska.bg

11 души са задържани за побоя между феновете на Локомотив (Пловдив) и ЦСКА-София по време на двубоя между двата тима от 17-ия кръг на Първа лига на "Лаута", спечелен от "армейците" с 1:0. Данните бяха изнесени официално от пресслужбата на ОД МВР.

Както знаете, привържениците на гостите, провокирани от двама фенове на Спартак (Москва), нахлуха на терена и започнаха масов бой с феновете на домакините. 

Предвид факта, че футболната среща е от категория "рискови", полицейските сили бяха позиционирани непосредствено до стадиона. Това допринесе за бързата им реакция при овладяване на ситуацията. Самата среща обаче бе поверена на частна охранителна фирма.

След възникване на инцидента през първото полувреме на футболната среща между агитки на двата отбора, е подаден сигнал от делегат на БФС и представител на частната охранителна фирма до ръководителите на полицейските сили, разположени в зоната на стадиона, пише "Спортал".

В резултат на предприетите незабавни действия полицейските служители са овладели ситуацията, сбиването е прекратено и са предотвратени по-тежки последици. Задържани са 11 участници в конфликта, привърженици и на двата футболни отбора. Спрямо тях ще бъде приложена цялата строгост на закона. 

Сериозни наказания грозят и двата футболни клуба. Най-вероятно и Локо, и ЦСКА-София ще бъдат лишени от по едно домакинство. Съвсем вероятно е да последва глоба от порядъка на 10 хиляди лева заради нахлуването на привържениците на стадиона, съобщава "7 дни футбол".