Талант от Созопол прослави България на елитна ветроходна регата

Созополският състезател Нино Томов прослави страната ни в Турция по време на ветроходната регата Bodrum International Optimist Regatta (BIOR), съобщиха от пресцентъра на местната администрация. Младежът е възпитаник на СНЦ Яхт клуб Созопол.

В състезанието стартираха 234 участника от Турция, Гърция, Германия, Литва, Молдова, Португалия, САЩ, Украйна, България и Полша. Участниците бяха разделени след петте отсяващи гонки в три финални дивизии Gold, Silver и Bronze. Почти всички български състезатели подобриха позициите си в класирането, от които влязоха в трите групи след края на квалификациите на ветроходната Bodrum International Optimist Regatta (BIOR).

Най-впечатляващо в клас „Оптимист” бе представянето на Нино Томов. Той бе един от петимата български състезатели, които попаднаха в златната група на BIOR, след като регистрира най-добрата позиция във временното класиране.

В надпреварата на нациите, в която Нино представи България, той завоюва второ място. В три гонки съревноваващ се с най-добрите от всяка нация, младежът постигна две втори и едно седмо място, представяйки по най-достойния начин България. В генералното класиране на регатата, роденият през 2005 г. състезател е 30-ти от 234 състезатели.