Супербоул с извънземни приходи

снимка: БТА/AP

Супербоул ще надмине като приходи боя Флойд Мейуедър - Мани Пакиао, изчисли водещата медия за икономически анализи „Форбс“. Боксовото шоу миналата година генерира около 570 милиона долара, докато само Националната футболна лига чака 620 млн. от финала в американския футбол в неделя.

„Каролина“ среща „Денвър“ в Санта Клара, а Супербоул е под номер 50 в историята. Затова и го наричат златен. Както и заради огромната му финансова стойност. 30 секунди реклама в мача струва 5 милиона долара. Това също е рекорд в историята.

На почивката между полувремената ще пеят „Колдплей“ и Бионсе, а националният химн на Щатите ще се излее в изпълнение на Лейди Гага преди началото.

Над 117 милиона зрители се очаква да гледат мача, а в Америка изчислиха, че преди и по време на срещата из страната ще бъдат изядени 1,3 милиарда порции пилешки крилца. Трофеят „Винс Ломбарди“, светият граал в американския футбол, струва 25 000 долара и се изработва всяка година специално за мача от мярката за класа в бижутерията „Тифанис“.

Стигна се дотам няколко национални вестника да поискат понеделник след Супербоул да бъде официално приет за почивен ден на нацията. Толкова много махмурлук върлува... А шутьорът на „Денвър“ Бритън Колкуит плати 1800 долара за билет за двуседмичната си дъщеря. „Няма да помни нищо, но не мога да не я взема - обясни играчът. - Невероятно е, че няма долен праг за деца, които да влизат без билети!“

Вестник: Труд