Супер фаворитката Халеп бе изритана от Ню Йорк

Световната №1 Симона Халеп, която бе сочена за основната фаворитка за спечелване на тазгодишния US Open, отпадна изненадващо още в първия си мач от надпреварата. 44-ата в света Кая Канепи демонстрира агресивна и спокойна игра, за да отстрани топ поставената с 6-2 6-4 след час и 17 минути на корта.

Началото бе кошмарно за румънката, която стоеше зад основната линия и просто поемаше плътните, дълбоки удари на съперничката си, като често не успяваше да стигне до тях. Канепи поведе с 5-1 и не загуби точка, сервирайки а сета – 6-2.

Проблемите за водачката в ранглистата се пренесоха и във втората част. 33-годишната естонка продължаваше да натиска топката покрай линиите и поведе с 3-0, което доведе до счупена ракета от страна на Халеп.

При 15-15 в четвъртия гейм публиката започна да скандира името на Симона, което изглежда мотивира шампионката от Ролан Гарос и тя стигна до рибрейк, а впоследствие и до равенство при 4-4.

Опитната Канепи обаче прие развръзката спокойно и още при следващата си възможност стигна до нов пробив, а след това затвърди, класирайки се за втори кръг – 6-2 6-4.

В следващия кръг тя ще се изправи срещу квалификантката Жил Белен Тейхман, която отстрани Далила Якупович с 6-3 6-0.