Стойчо Младенов: Исках, но не ми се позволи да напусна

снимка: БТА

„Истина е, че исках да напусна ЦСКА, защото имаше хора в екипа и човек от ръководството, който е против мен. Сметнах, че е най-добре аз да си тръгна, защото акционерите в момента са по-важни от мен.

Не ми се позволи да си тръгна, това е истината“, каза Стойчо Младенов на пресконференцията след разочароващата трета поредна загуба от Ботев (Пловдив) в А група, която остави „червените“ на второ място и с пасив от три точки спрямо водача Лудогорец.

„Винаги съм бил под натиск, но това е нормално, всички треньори на ЦСКА са били под напрежение. При мен то бе огромно, винаги е било така, когато съм в ЦСКА – атаките са непрестанни и обвахщат цялото ми семейство, свикнал съм. Имам много врагове.

Трябва да се стабилизираме във всяко естество. Три загуби са срам за ЦСКА. Феновете заслужават поклон и уважение. Браво на Ботев и на треньорите, защото без пари вършат хубава работа.

Каквото и да кажем, е излишно. Няма да повярват, че наистина днес желанието ни беше да победим, това е ЦСКА, ние не може да слизаме на нивото на противниците. Днес не сме играли нито за Левски, нито за никой, а за нас. Явно отборът свали гарда много ниско. Нека да пренощуваме и ще мислим какво е най-правилното.”

„Кажете ми друг отбор в Европа, който да събира толкова футболисти свободни агенти и да се бори за титлата, посочете ми един отбор. Затова казвам, че ЦСКА е феномен и може да се върне в тази ситуация, в която беше през есента. ЦСКА е способен на всичко. Никога не трябва да се отписваЦСКА, за каквото и да било.”