Реакцията на Александър Томов след загубата на ЦСКА

снимка: Булфото

"Лимитът на загуби на ЦСКА е изчерпан", това каза силният човек в ЦСКА Александър Томов.

"Лимитът на загуби е изчерпан. Оттук нататък тръгваме към победи. Това подценяване и демотивираност не може да бъде търпяна. Отдавам това на много фактори- голям фенски натиск, конкретни състезатели подведоха. През седмицата няколко пъти предупредихме затова, че държим не само на феърплея, но и на борбеност.

От този момент няма да търпим подобни прояви. От сега нататък всеки мач е финал. В бъдеще ще има определени санкции, които и в момента трябва се налагат. ЦСКА загуби точки. Болезнено е, но всички губят точки. Има нещо хубаво, което се случва и това е, че силите се изравняват и отборите стават по-амбициозни.

Това, което стана сега, е необичайно за нашия отбор, но от събота ще е съвършено нов ЦСКА. Няма смисъл да сменяме капитана на кораба посред буря, който и да дойде като треньор в момента, той трябва да е подкрепян от футболистите.

В момента една смяна не е само рискована, но и опасна. Сега Младенов трябва да направи съответните корекции и да се втурне в битка за титлата", каза Томов по БНТ.

По повод оставката на Манджуков Томов коментира: "Не ме изненадва ходът на Манджуков. Писмото му е от миналата седмица, но синът му остава.

Всичко това, което той твърди, е истина, но не може да се промени, защото технически по средата на сезона няма как да се променят договори и да се променят заплати. Ако бяхме приели такова становище това щеше да доведе до трус.

Помолих го да изчака с това. Манджуков е казал съвсем точно, че не споделя високите възнаграждения на футболистите и треньорите. Вероятно за България това е правилно становище, но за ситуацията на ЦСКА това няма как да стане".