Петър Манджуков напуска ЦСКА

снимка: Булфото

Един от най-големите благодетели на ЦСКА и основен акционер в клуба Петър Манджуков обяви, че подава оставка като член на Надзорния съвет, защото е разочарован от политиката на ръководството.

В предаването „120 минути“ по bTV Манджуков разкри, че основният му проблем с Александър Томов е Стойчо Младенов. Но не защото той е настоявал за уволнението на треньора, както се тиражираше в медиите, а защото не е съгласен с високата заплата на специалиста и със „странните“ му обяснения за слабите резултати.

Манджуков не скри, че е учуден от харчовете в клуба, особено на фона на постоянната кризисна ситуация с финансите. Той лично е дал 2 милиона лева, за да се сдобие с 200 хиляди акции, като посочи Александър Томов за основен акционер чрез фирмата „Лира Инвестмънт“. Отделно от това Манджуков е привлякъл друг сериозен акционер в лицето на г-н Инджов, като инвестицията на двамата общо надвишава 4 милиона лева по думите на бизнесмена.

„Трудно е за един човек да смята, че ще получи някаква възращаемост. Аз разбирам и моят подход към управлението на един клуб е близко до това на г-н Домусчиев. Това, което той направи в българския футбол, трябва да бъде като пример. Моят подход е почти еднакъв с неговия. Използвам случая да кажа, че поради много силни различия в организацията и разпределяне на финансите, в контролиране на спортно-технически екип, който да изгради отбор, затова искам да обявя, че в петък депозирах моята оставка като член и зам.-председател на Надзорния съвет и оттогава насам аз нямам амбицията да правя каквото и да е в ЦСКА.

Тръгвам си от ЦСКА, ръководството има моята оставка. Това не е за да навредя на отбора. Г-н Томов също е споделил, че независимо от нашите човешки отношения, ние имаме различен подход.. Няма нищо страшно.

Това е единственият клуб, не мога да говоря за Левски, който поради нееднократно сменяне на собствеността има натрупани много финансови ангажименти. Нито на феновете е дадена ясна картина кои са виновниците да има футболисти и агенти различни финансови претенции и то непрекъснато - това е някакво безумие. Когато реших да помагам на отбора, след това видях как някакви хиени, които използвайки правилата осъждат непрекъснато отбора. Друг е въпросът доколко правилно се защитава отбора.

Аз получих писмо от г-н Томов – за миналата година, това писмо не е секретно, 14 400 000 лева са разходите за миналата 2014 година. Аз не виждам къде са отишли тези пари. Извън акциите, парите ми са дадени като дълг до края на март. Синът ми Ивайло може да продължи да присъства в клуба, аз лично на 30 март, след като изтече договорът, аз ще намеря начин да реализирам акциите и да ги дам на фенове. Ще намерим някаква формула, за да влязат фенове с възможности", каза Манджуков в ефира на БиТиВи.