Стоичков срещу Тоти на Червения площад в Русия

Христо Стоичков срещу Франческо Тоти! Двубой за историята край Кремъл. Кавалерът на “Златната топка” ще бъде капитан на Световния отбор, а Принца на Рим - на Италия в турнира на легендите в Москва на 3 и 4 февруари. “За нас е огромна гордост тези велики личности да бъдат наши гости”, каза генералният мениджър на състезанието Тамерлан Куриев. Турнирът ще празнува своето юбилейно десето издание.

Мачовете ще се играят в залата на комплекс “Лужники”, където ще е откриването и финалът на Мондиал 2018. Сблъсъкът между Стоичков и Тоти ще е под №5 в първия ден на състезанието. Освен това Камата ще изведе световни звезди и срещу домакина Русия, пише "Труд". В другата група от три отбора са Германия, Франция и Португалия. Ветераните от актуалния европейски шампион ще дебютират на турнира на легендите.

Повечето от футболистите са от звездния отбор на Порто, спечелил Шампионската лига през 2004-а, когато изгря звездата на Жозе Моуриньо. Стоичков пък провокира отново интерес към себе си в руската столица в последните месеци. Камата раздаде на 1 и 2 декември 2017-а куп интервюта по време на жребия за световното първенство. А през лятото ще е основен анализатор на тв гиганта “Унивижън”, който е избрал своя щаб квартира на метри от Червения площад.