Собственикът на Милан изправен пред банкрут

снимка: twitter.com

Собственикът на Милан Ли Йонхон е пред банкрут, разкрива италианското издание "Кориере дела Сера". Азиатският бизнесмен, който закупи "росонерите" за 740 милиона евро от Силвио Берлускони преди година, ще разпродава активите си в Китай. Те ще бъдат пуснати на аукцион в Taobao - китайската версия на eBay. 

Йонхон е изправен пред сериозни финансови затруднения, тъй като дължи пари на две банки. Той притежава 11,39% от фирмата за опаковане "Zhuhai Zhongfu", но тя вече е обявена за продажба и се оценява на 60 милиона евро. 

Освен това преди няколко дни властите в Китай обявиха, че тръгва разследване на "Shenzhen Jie Ande" - собственост на Ли Йонхон, за това, че от месеци насам прикрива, че е в банкрут. 

За да закупи Милан, бизнесменът използва кредит от американския хедж фонд "Elliott Management", който трябва да бъде изчистен тази пролет. Ако Йонхон не се справи със задачите, които фондът му е поставил, то Милан ще има нов собственик в лицето на въпросната банкова институция, пише изданието от Ботуша.