Слухът, че Шуми е развил пневмония, получи категорично опровержение

Представителят на германската спортна икона Михаел Шумахер - Сабине Кем, която единствена е ангажирана с официалните новини, свързани със състоянието на германеца, категорично опроверга появилите се по-рано днес информации, че 45-годишният Шуми е развил пневмония през последната седмица и именно това е повлияло негативно върху събуждането му.

Новината, че освен тежките черепно-мозъчни травми - Шуми има и възпаление на белите двобове, появило се в последната седмица, бе разпространена от вестникът с най-голям тираж в родината на Михаел  - "Билд".

В материала си изданието твърди, че заради пневмонията Шумахер трябва да приема повече антибиотици и други лекарства, които може би са повлияли на процедурата по събуждането от кома на германеца, която започна преди две седмици.

Сабине Кем за пореден път заяви, като този път мениджърът на Шумахер използва за трибуна германската информационна агенция ДПА, че всяка информация, която се получава за състоянието на Шумахер и не е от нея и близките му или от лекарите в Университетската болница в Гренобъл, може да се счита за чиста спекулация.