Крадецът на медицинското досие на Шумахер обесен в затвора

Заподозреният в кражбата на медицинското досие на пилота Михаел Шумахер е намерен обесен в килията си, съобщава Франс Прес. Мъжът е бил намерен висящ в затвора днес сутринта.

Заподозреното лице, чието име не се съобщава за момента, е работил в компанията, която е транспортирала Шумахер от френската клиника в Гренобъл до дома му в Швейцария.

Повечето медии твърдят, че човекът сам е посегнал на живота си, но от полицията засега се въздържат от категорично становище.

През юни стана известно, че неизвестни лица са откраднали първите две страници от медицинското досие, като на тях е била описана информация за първите операции, когато звездата е била докарана в критично състояние в клиниката след инцидента в Мерибел.

Твърди се, че медии от Германия, Великобритания и Франция са предложили оферта от 50 хиляди евро за получаване на документите.

Мениджърът на пилота Забине Кем призова медиите да се откажат от идеята за публикуване на лични данни и детайли от лечението и обяви, че това може да създаде нови проблеми за семейството.

Крадците на първите две страници на досието са влезли във файла с информацията през компютър, чийто IP-адрес е установен като принадлежащ на швейцарска фирма за вертолетен транспорт, посочва БТА.