Слагат чип в мозъка на Шумахер?

Легендарният пилот във Формула 1 Михаел Шумахер, който оцеля като по чудо след ужасяващ ски инцидент и няколкомесечна кома, ще се подложи на експериментално лечение, информира австрийското издание "Курир".

Както е известно, седемкратният световен шампион "кралските гонки" се събуди от кома по време на Световното първенство по футбол и дори беше преместен от болницата в Гренобъл, където лекарите денонощно се бореха за неговия живот.

Близки до Шумахер свидетелстват, че той вече разпознава хората около себе си, разбира разговорите им, но все още не е почнал да движи краката си или да говори.

Затова и той ще се подложи на експериментално лечение, като за целта хърватски неврохирурзи ще поставят специален чип в мозъка му.

Идеята на чипа е да стимулира по-бързото възстановяване на основните двигателните функции на тялото на бившия пилот във Формула 1.

Информацията не е потвърдена от семейството на Шумархер, но изгледите, според лекари, са, че Михаел може да се възстанови напълно след претърпяния инцидент.