От Мерцедес очакват възраждане на Ред Бул

снимка: Guliver/Getty Images

Един от шефовете на Мерцедес Ники Лауда изрази увереност, че Ред Бул отново ще бъде сред големите претенденти за титлата във Формула 1 през сезон 2015.

2014 година не се оказа никак успешна за "биковете", които не само, че преотстъпиха статута си на хегемон на Мерцедес, но и загубиха най-добрия си пилот в лицето на Себастиан Фетел.

Ники Лауда все пак побърза да припомни, че не е изключено Ред Бул да се върне към най-добрите си дни, макар и да бъде нужно известно време, преди да стане ясен същинският потенциал на тима.

"Ред Бул ще бъдат сред най-добрите, но въпросът е колко далеч могат да стигнат", цитиран бе Лауда.

"А колкото до Ферари, оттам засега няма много информация. МакЛарън-Хонда? Тях ги очаква трудна година", добави австриецът.

"Мерцедес е в отлична позиция, но нашето желание е да подобрим всичко. Бих посъветвал всички обаче да правят оценки едва след първите три състезания".

Босът на световните шампиони увери, че няма каквито и да е колебания относно новия контракт на Люис Хамилтън.

"Люис бе на ваканция, докато отборът подготвя болидите си за новия сезон. И двете страни сме изразили желанието си да продължим заедно. Тото Волф се грижи за новия договор на Люис Хамилтън и вярвам, че всичко ще бъде наред", успокои трикратният световен шампион.