Скудерията ще "рита задници", за да се върне на върха

снимка: Guliver/Getty Images

Новият бос на Ферари Серджо Маркионе използва агресивна реторика в първата си седмица като президент на Скудерията.

Въпреки, че отдавна бе ясно, че Маркионе ще замени доскорошния президент Лука ди Монтедземоло на поста, едва през тази седмица рокадата официално стана факт, а Маркионе пое юздите на "кончетата".

Попитан относно плановете си начело на Ферари, новият шеф на италианския тим отговори повече от атрактивно, заявявайки, че е време легендарният отбор "да рита задници" и да се върне на върха във Формула 1.

"Трябва да започнем да ритаме задници и трябва да го сторим бързо", цитиран бе Маркионе от Autocar.

"Каквото и да ни струва, трябва да го направим. Възможно е да сбъркаме, но няма и какво да губим, нали? Нека поемем този риск", добави новият президент на италианците.

Серджо Маркионе сподели мнение, че Ферари няма право на повече извинения за провалите си, посочвайки, че надали може да има по-голяма "червена лампичка" от трагичното представяне на "Монца" - място, където Ферари винаги влага най-доброто от себе си.

"Постоянно ми напомнят, че състезанието не е точна наука. Има много фактори, които влияят върху представянето. Когато бях на "Монца" и видях първите шест отбора, сред които нямаше болиди на Ферари или такива, които използват двигател на Ферари, кръвното ми налягане скочи", обясни той.

"Мога да преглътна определени периоди, в които нямаме късмет, но не трябва да позволяваме това да се превърне в основен елемент на нашата марка", добави Серджо Маркионе.