Хамилтън разкри дали е искал статут на първи пилот

галерия:

снимка: БТА/AP

„Никога, никога, никога не съм и няма да поискам статут на първи пилот. Искам да победя съотборника си, когато той е в най-добрата си форма, защото иначе няма как да съм доволен от себе си.

Не мога да приема победата, когато човекът до мен е с вързани ръце – много пилоти биха били доволни от подобен сценарий, но аз не съм сред тях“, коментира световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън пред Sky Sports по повод зачестилите спекулации, че той постепенно се превръща в „първи пилот“ на Мерцедес за сметка на Нико Розберг.

4138676

„Той никога не би поискал нещо подобно, а и ние не ръководим екипа си с такива прийоми и двамата ни пилоти уважават факта, че ги тренираме напълно равнопоставено. Отношенията ни с пилотите са отлични, особено между нас и Хамилтън, защото, каквото и да се пише, новият договор не ни е изнервил.

4138675

Реално ние още преди около месец изяснихме основните параметри на контракта, като остава единствено адвокатите на двете страни да се наиграят на пинг-понг, което в момента бави самото парафиране.

4138677

Единствено искаме да поставим подписания договор с шкафчето и да се съсредоточим върху печеленето на състезания“, коментира отговорникът на Мерцедес за моторните спортове Тото Волф.

4138682

Люис Хамилтън е водач в класирането при пилотите през този сезон с 68 точки след три състезания - 13 пункта повече от Себастиан Фетел.