Скандал в българския биатлон

снимка: Булфото

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев се е заел със скандала в българския биатлон, пише "Стандарт". Той вече се е срещнал с председателя на федерацията Екатерина Дафовска.

Очаква се Кралев да разговаря и с другата страна в спора, като за целта трябва да изчака състезателят Красимир Анев да се върне в България. Дафовска и Анев се обвиниха взаимно в това, че "говорят пълни глупости".

Напрежението се породи след отказа на биатлониста да участва в щафетата на 4х7.5 километра на европейското първенство в Отепя, Естония. Състезанието беше много важно за федерацията, тъй като при влизане в шестицата това щеше да ѝ осигури държавно финансиране.

Анев, който е най-добрият българин в спорта в момента, и неговият треньор Георги Фъртунов са на индивидуално държавно финансиране. Националът Владимир Илиев, спечелил бронз в индивидуалния старт на 20 километра от европейското, заяви, че позицията му е неутрална.

"Нямам нищо общо със скандала. Изразих единствено мнението си заради щафетата на европейското, която не се състоя, заради него. Нещата, които Анев каза, не ми харесаха, защото не бяха точни.

Не може само един човек да комуникира с медиите и така да разбира цялата общественост. Нямам нищо против Краси. Не е истина, че треньорът ни наговарял против него. Темата "Краси Анев" не е влизала в нашите разговори никога. Само той си мисли, че всички са против него", каза Илиев пред "България он ер".