Скандал в баскетбола, наша легенда с разкрития

Eдин от най-големите баскетболисти в историята на Плевен, част от звездния отбор на Плама, печелил два пъти шампионската титла и Купата на България и побеждавал легендарния Реал (Мадрид) - Петър Петров, излезе с отворено писмо до всички, които обичат баскетбола.

Кемпа алармира за проблемите в Спартак, правейки някои сериозни разкрития. Поводът за изявлението му е случващото се с плевенския клуб, заемащ последното място в НБЛ (само с една победа от 20 мача до момента този сезон). А и не само с мъжкия отбор, а най вече с подрастващите в школата.

Кемпа отправи въпроси към друга легенда - настоящия шеф на Спартак Цветан Антов. 

Публикуваме без редакция коментара на Петър Петров, член на Управителния съвет на БК Спартак:

"Мълчах. Мълчах много години и мигрирах, за да работя, не мога повече. Право да говоря ми дават стотиците изиграни мачове за клубни отбори и националния отбор на България. Множеството аркади, фрактури и прочие. 

Повод за това ми изказване е разговор с родител на дете от школата на нашия баскетболен клуб. Цитирам: "Пешо, какво правите, бе?" Аз питам: "Защо, Венци, какво е станало?"

Отговорът на Венци: "Децата не тренират, водим ги, за да са боксова круша на противниците си, последният ни турнир бе в Силистра, бяха и без треньор." ОНЕМЯХ!!!! Виждал съм играещи президенти, треньори, спонсори, но за детски отбор без треньор не бях се сещал. Нямало пари, затова и така се случило!!!

Сега и да кажа и какъв Член съм на Управителния съвет на клуба и как управлявам: не зная какви приходи имаме, камо ли разходи, не зная какви задължения, в какъв размер и към кого имаме, не зная съди ли ни някой и за какво. Само слухове. На „Параван“ приличам ли ви вече?

Върхът на нашата пирамида - мъжкият представителен отбор според моето лично мнение, а и не само, има основна задача да пали повече деца, за да става основата по-здрава и върхът по-остър. След Цветослав Острев, роден 1986 година, ние нямаме човек от школата, който да играе, за който и да е отбор от Лигата или „А“ група. Ревем, че нямаме пари, ами кой и за какво да ни ги дава? Ямбол с по-малко произведоха Павел Маринов и Павлин Иванов, играещи за националния отбор. За Силистра да не говорим – Станимир Маринов и т.н. Нашият последен Мохикан, играл за националния отбор, е Хрисимир Димитров роден 1974 година.

Всички знаем какви играчи и личности е създала Плевенската баскетболна школа, няма да ги изброявам. Едно име изпъква, обаче над всички – това на Цветан Антов. Него моля за съвет! Как аз да помогна на родния ни клуб да излезе от окаяното си състояние? Като човек, ръководил пряко БК Спартак – Плевен, има-няма 15 и повече години, той може би трябва да знае? Но имам и един друг въпрос към него: С чиста съвест ли сте, г-н Антов? Говоря единствено и само за баскетбол. Моля въпросът ми да не се интерпретира за нищо друго освен баскетбола и нашия клуб!

Казвам всичко това, защото ме е срам, че с моето бездействие допринесох да се случи всичко това на родния ми клуб.

Мобилният ми телефон е 0896888605, давам го за критики, заплахи, идеи и помощ. Хвалби не искам! Браво, Пешо, се вика на магаре, извадило каруцата от калта, аз не съм, но ще тегля с всички сили и не съм сам. Читави хора в Плевен има все още!"

С уважение към всички: Петър Петров - Кемпа