Сити изкушава Пеп с още пари, за да го задържи до 2021

снимка: twitter.com

Мениджърът на Манчестър Сити Джосеп Гуардиола е изкушен от клубното ръководство с нова висока заплата, за да подпише договор до 2021 година. Настоящият контракт на испанския специалист е до 2019, но според медиите на Острова той ще сложи подписа си под ново споразумение и ще остане треньор на "гражданите" още дълго време.

В момента бившият мениджър на Барселона и Байерн (Мюнхен) прибира по 16 милиона паунда на година, а новият договор предвижда заплата от 19,5 милиона паунда. Това е сериозно увеличение и е един от факторите, които са повлияли на решението на Пеп.

Така или иначе, той е много доволен от условията, при които се работи на "Етихад". Няма как да е другояче, понеже Манчестър Сити е убедителен лидер във Висшата лига и е хванал титлата с една ръка. В същото време, "гражданите" си осигуриха минимум 1/4-финал в Шампионската лига, а утре (неделя) от 18:30 ч. играят финал за Купата на Лигата срещу Арсенал.

Шефовете на тима от "Етихад" очакват Гуардиола да подпише новия договор веднага след края на настоящата кампания. По всяка вероятност специалистът ще иска да запази целостта на екипа, с когото работи. За тази цел той ще иска прес клубното ръководство увеличение на заплатите на целия треньорски щаб.