Синът на Джон Стоктън го наследи в Юта Джаз

снимка: twitter.com

Легендарният пойнт гард на Юта Джаз и като цяло на НБА - Джон Стоктън, има вече своя наследник в баскетбола отвъд Океана. Близо 15 години след последния мач на Стоктън синът му Дейвид направи своя дебют за Юта.

Баскетболистът влезе в последните минути при победата над Голдън Стейт Уориърс със 110:91 и успя да отбележи две точки, които допълни с едно лично нарушение и една грешка.

26-годишният Дейвид не се отказва от своята НБА мечта. Гардът дебютира в най-силното първенство в света през 2015 с екипа на Сакраменто Кингс, но след това бе отдаван в различни отбори в Хърватия и Нова Зеландия. Той обаче отново се завърна в НБА и подписа 10-дневен контракт с "джазмените", явно благодарение на името си.

Възпитаникът на колежа Гонзага е далеч от класата на другите играчи в тима на Куин Снайдер, но ако той върши работа на Джаз, тимът може да му предложи още един 10-дневен контракт, след което да го привлече за постоянно.

Бащата на Дейвид - Джон Стоктън, прекара цялата си 20-годишна кариера в НБА в тима на Юта Джаз. Той стана 10-кратен участник в "Мача на звездите" след дебюта си през 1984 година. Фланелката му с номер 12 пък е извадена от употреба. Последният мач на легендата за Джаз бе на 30 април 2003 година.