Симеон Славчев: Ще се преборя за мястото си в Спортинг

"За мен трансферът в Спортинг е сбъдната мечта и всеки ден се боря за мястото си в отбора”, каза националът Симеон Славчев пред вестник "Труд".

Най-добрият млад играч на миналия сезон в А група призна, че недоумява как са “излезли думи”, че е направил грешка.

"Хората в Спортинг се отнасят с огромно внимание към мен - продължи Славчев. - Няма футболист, на когото да е приятно, че не играе. Но аз съм млад, а конкуренцията в Спортинг е огромна. Направих трансфер в отбор с големи традиции. Не е лесно. Животът ме е научил да се боря.

Гордея се, че на Стената на славата на стадион “Жозе Алваладе” са имената на двама велики българи - Красимир Балъков и Ивайло Йорданов. Това ме кара да работя все повече в тренировките.

Един ден и моят шанс ще дойде. Яд ме е само, че в България хората злорадстват, без да знаят каква е ситуацията. Спортинг е институция не само в португалския футбол. И съм горд да бъда част от нея."

През лятото Спортинг купи Славчев от Литекс за над 2 милиона евро като талант №1 на българския футбол. И беше напълно очаквано в първите месеци треньорският щаб да се старае да помогне за аклиматизацията, а не да “изгори” Славчев в “бърлогата на лъвовете”.