Бургас единствен вариант за националите при наказание от УЕФА

В разговорите и размислите в очакване на наказанието от УЕФА сред ръководителите на българския футбол се е родила идея дори за местене на евроквалификацията срещу Малта в Бургас.

Приемаме аутсайдера в нашата група на 16 ноември, като мачът е решителен. Не само с трите точки, които са задължителни за тима на Любослав Пенев, но и с поведението на публиката.

Очаква се УЕФА да ни пожали и да се разминем само с глоба за разменените етнически обиди и хвърлени факли в двубоя с Хърватия (0:1) на 10 октомври.

Точните измерения на санкцията се чакат на 13 ноември, когато Дисциплинарната комисия на европейската централа ще обяви решение по случая "България - Хърватия".

Но със сигурност ще сме на кота "последно предупреждение" - било хвърлена снежна топка, запалена факла или дори единични маймунски звуци към играч на съперника, ще оставят националите на празен стадион поне за един мач, а следващото домакинство е срещу Италия през пролетта.

Освен "Васил Левски", пред евроцентралата е заявен само стадион "Лазур" в Бургас. Да се премести двубоят там може и да се окаже късно, но със сигурност в идеята има логика - и без това посещаемостта на мачове срещу такива съперници в София е слаба, пише в. "Труд"