Швейцарец с първа победа в супергигантския слалом

снимка: БТА/AP

Швейцарецът Патрик Кюнг спечели супергигантския слалом от Световната купа по ски-алпийски дисциплини в Бийвър Крийк (САЩ).

29-годишният Кюнг финишира с време от 1:21.73 минути и записа първи успех в кариерата си в Световната купа.

Досега най-доброто класиране на швейцареца беше второто място в спускането в Бормио на 29 декември 2011 година.

Втори на 24 стотни от секундата изненадващо се нареди Отмар Щрийдингер (Австрия). 22-годишният Щрийдингер стартира с номер 45 и стигна за първи път до подиума в кариерата си в едва 16-ото си състезание за Световната купа.

Досега най-доброто му представяне беше 17-ото място в същата дисциплина в Лейк Луис (Канада) през миналата седмица. Третото място в Бийвър Крийк поделиха Ханес Райхелт от Австрия и Петер Фил от Италия, които завършиха с равно време от 1:22.11 минута.

Норвежецът Аксел Лунд Свиндал, който вече спечелил последните четири супергигантски слалома от Световната купа, допусна грешки по трасето и завърши едва седми за 1:22.34 минута.

Носителят но Големия Кристален глобус и специалист в техничните дисциплини Марсел Хиршер (Австрия) пък се нареди 16-и с време 1:23.02 минута.

Свиндал продължава да води в генералното класиране след 6 от 35 състезания с 336 точки. Кюнг вече е втори с 206 точки, а трети е Райхелт с 202 точки. Хиршер падна на четвърта позиция със 175 точки.