Шведка триумфира във втория слалом на бг земя

Ана Свен-Ларсон от Швеция спечели втория слалом Европейската купа по ски-алпийски дисциплини в Пампорово.

Ларсон преодоля трасето за общо време 1:42.15 минути и се реваншира по перфектен начин за отпадането си във вчерашния първи слалом в родопския курорт. 24-годишната шведка беше девета след първия манш, но с изключително второ спускане тя триумфира.

Втора само на 5 стотни от секундата финишира Киара Гмюр (Швейцария), която вчера раздели първото място с рускинята Ксения Алопина. Гмюр водеше след първия манш, но успя да запази преднината си и във второто спускане.

Лидерката в генералното класиране на Европейската купа Марен Скьолд (Норвегия) завърши трета на 1.02 секунда. Алопина направи силен втори манш и от 14-о място прогресира до шестата позиция в крайното класиране с изоставане от 1.31 секунди зад победителката.

Михаела Кехайова завърши на последното 41-о място на 13.07 секунди зад Свен-Ларсон.

Другите две българки Мария Киркова и Вера Асенова не завършиха първия манш. Киркова отпадна и вчера, а Асенова завърши 22-а и взе първи точки за сезона, като записа и най-добро представяне на българска състезателка в Европейската купа от 1983 година, когато Пепа Мицева финишира 18-а в дисциплината.