Шумахер не може да говори и постоянно губи съзнание

Надеждите, че Михаел Шумахер все пак ще се възстанови от ужасяващия инцидент, който претърпя, се повишиха неимоверно, след като в понеделник стана ясно, че той вече не е в кома.

Дългоочакваната добра новина бе разпространена от мениджърската агенция на седемкратния световен шампион във Формула 1, като в съобщението до медиите пишеше още, че Пилето е изписан от болницата в Гренобъл и е преместен в специализирана клиника в Лозана, близо до семейното му жилище.

Швейцарският лекарски екип, който ще се грижи за Шумахер в Университетската болница в Лозана обаче предупреди, че престоят му при тях може да продължи доста дълго време.

Източници, близки до семейството на Шуми пък разкриха, че германецът постоянно губи и идва в съзнание и остава неспособен да говори, пише британският вестник The Telegraph.

Михаел Шумахер прекара близо 6 месеца в болницата в Гренобъл, след като падна лошо при каране на ски във френския зимен курорт Мерибел и сериозно нарани главата си. Този понеделник той бе изписан, за да започне втората част от рехабилитационната си програма в Лозана.

Мениджърът на Пилето - Забине Кем съобщи радостната новина. Въпреки противоречивите информации, които излизат за състоянието на Шумахер, той все още не може да ходи и да говори.

Пресаташето на Университетската болница в Лозана - Дарси Кристен също изказа мнение, че престоят на 45-годишния германец при тях ще бъде от дългите.

Вчера вестникът най-голям тираж в Германия - “Билд” съобщи, че Шумахер вече реагира на гласа на жена си, но е загубил приблизително 20 килограма от 6-месечния си престой в кома. Михаел е в състояние на диша без апарат за неопределено време, а също и да разпознава гласове - предимно този на жена си.

В интервю пред Der Spiegel пък д-р Мартин Гронд, немски мозъчен специалист, заяви, че към момента не може да се направи ясна прогноза за пълното възстановяване на Шумахер. Информацията, обявена от екипа на пилота, е непълна и недостатъчна за такова точно мнение.

"Няма нито една казана дума свързана с функциониране на мозъка. Състоянието му още не е напълно ясно, трябва да се изчака", коментира специалистът.