Шифрин не остави шанс на конкурентите в слалома в Марибор

снимка: БТА/AP

Световната шампионка Микаела Шифрин (САЩ) спечели слалома от Световната купа по ски-алпийски дисциплини в словенския зимен център Марибор.

19-годишната Шифрин водеше убедително след първия манш и след солидно второ спускане стигна до успеха с общо време от 1:39,12 минута. За нея това е трета победа в слалом за сезона от Световната купа и общо 13-а в кариерата. Втора, на 1.03 секунда, се нареди Вероника Велес-Зузулова (Словакия), а трета, на 1.05 секунда, е Шарка Страхова (Чехия).

Лидерката в генералното класиране за Световната купа Тина Мазе (Словения) пропусна врата и отпадна във втория манш. Вчера тя отпадна в броени врати преди финала на първия манш на гиганския слалом пред родна публика.

В класирането за малката Световна купа в дисциплината слалом води Шифрин с 479 точки, пред Фрида Хансдотер (Швеция) с 449 точки и Тина Мазе с 374 точки.

В генералното подреждане за Големия Кристален глобус лидерка е Мазе с 985 точки. Втора е защитаващата трофея си от миналия сезон Анна Фенингер (Австрия) с 901 точки, а трета е Микаела Шифрин със 750 точки.