Шефът на футбола в Италия: Време е за тв повторения

снимка: Guliver/Getty Images

Президентът на Италианската футболна федерация Карло Тавекио обяви, че възнамерява да внесе предложение до ФИФА за въвеждането на технология, която да помага на реферите не само да преценяват дали има гол или не, но и какво е правилното решение в дадена ситуация на терена.

Думите на Тавекио са провокирани около скандалното дерби между Ювентус и Рома късно снощи, на което реферът Джанлука Рока отсъди две спорни дузпи за „Старата госпожа“ и подбуди сериозно възмущение у медии, политици, фенове и футболисти.

„Убеден съм, че нивото на съдийството в нашето първенство е най-доброто възможно“, коментира Тавекио. „За да помогнем още на нашите рефери, ще предложа на ФИФА да задвижи процеса по въвеждане на технологии за разглеждане на спорни положения по време на играта.

Ще подчертая, че Италия е готова да съдейства с евентуално изпробване на такива технологии. Говорил съм със Сеп Блатер, остава да доуточним някои детайли, но сме готови да бъдем опитни зайчета.

Колкото до отношенията на Ювентус с Рома, призовавам и двете страни да потушат напрежението помежду си. Нека не забравяме, че съдиите също са хора, точно както играчите и треньорите“, каза Тавекио.