Златан: Нямам търпение да се пенсионирам

снимка: БТА/AP

Шведската мегазвезда на Пари Сен Жермен Златан Ибрахимович няма търпение да изтече договора му през 2016 г. и да излезе в заслужена "пенсия".

"Искам да прекарвам повече време със синовете си. Не искам да ме наричат Златан, а просто татко. Големият Максимилиан е на 8 години, а Винсент е на 6. Повечето футболисти се страхуват от края на кариерата, но аз съм нетърпелив да дойде.

Освен това какъв по-добър момент да кажеш "Край", когато си на върха?", казва Златан в интервю за "The Guardian", което излезе по повод 33-ия му рожден ден на 4 октомври.

Ибрахимович отправя послание към хората, които се чувстват различни и отхвърлени да не спират да имат големи мечти.

"Аз съм жив пример за това. Имах сурово детство. Никой не ме е питал "Как си малкия, добре ли мина денят ти".

Напротив - аз бях момчето на емигрантите с големия нос, което трябваше да оцелява във враждебна среда", казва още Ибрахимович, който е босненско-хърватски корени, израснал е в предградието Малмьо Розенгард, а родителите му се разделят, когато е едва двугодишен.

"Мечтите ме направиха това, което съм сега", казва още футболистът, който е известен и с голямата си уста. В близките дни в Швеция ще излезе нов документален филм "From Rosengard With More Than One Goal", в което се разказва за трансформацията на Ибра от дребен крадец на велосипеди до най-великия шведски футболист.

Превод: NEWS7