Щерев: Станка е по-добра отпреди

снимка: Булфото

"Станка Златева се завърна подобаващо на тепиха". Така коментира европейската й титла нейният личен треньор Симеон Щерев.

Въпреки, че вече е начело на националния отбор на Азербайджан, Щерев продължава работата си със златното момиче на българската борба.

Именитият треньор не бе допуснат да напътства своята възпитаничка по време на финалната схватка, но гласът му огласяше залата дори и от разстояние до тепиха.

"Мога да кажа, че там се почувствах наистина щастлив човек. Станка се върна и то подобаващо, а пък и азербайджанският отбор направи едно много силно участие с двама европейски шампиони и двама втори. Аз просто правя това, което мога и обичам. За мен е удоволствие да се занимавам с това. На никого нищо не искам да доказвам", коментира Щерев пред журналистите на Летище София.

"Трудно беше да гледам Станка отстрани, но тя ми показа, че е пораснала, станала е по-класна състезателка. Жестът, който ми направи на финала, показа, че тя вече има повече вяра в себе си и може да се справя и без мен, стига да тренираме съвместно и да изпълнява указанията. Беше много важно това състезание, имаше притеснение, много хора говореха, че това е мисията невъзможна. Тя доказа още веднъж, че наистина е много класен състезател", добави той.