Станка се прибра и каза: Показах, че мога!

галерия:

снимка: Булфото

Новата европейска шампионка Станка Златева се завърна в България след триумфа си на първенството във Вантаа, Финландия.

Там Златева завоюва своята шеста европейска титла в кариерата си, осъществявайки успешно завръщане на тепиха след известно прекъсване.

Заедно с нея в София се прибра и личният й треньор Симеон Щерев, който освен нея подготвя и националите на Азербайджан.

"Малко съм поулегнала и малко по-зряло ги виждам нещата, не бързам толкова, с тактика. Стилът е друг. По принцип е по-хубаво да не си фаворит, но аз знаех, че много хора искат да се издъня и да не взема медал и това ме мотивираше още повече да покажа, че мога и че имам най-добрия треньор", сподели Станка пред българските журналисти.

Златното момиче от Крушаре отново сподели, че голямата й цел остава първа олимпийска титла на Игрите в Рио де Жанейро след две години.

"Знаете, че Олимпиадата е най-важното нещо, а аз винаги пропускам финала. Надявам се наистина да имам шанс и ако е писано, някой ден да стана първа. Ако не се случи, какво да направим, животът продължава. Опитах се един път, втори път, не се получава. Ще опитаме трети и ако не стане - дотам", обясни Златева.

"Аз тренирам от два месеца и половина, няма как да съм във върхова форма, затова с тактика и по друг начин са нещата. Сега тепърва трябва да навлизам във форма. Много по-приятно е да тренираш и да се готвиш. Това е моят живот", каза още Станка Златева.