Сейнт Луис тресна драматично Далас

снимка: БТА/AP

Владимир Тарасенко се разписа 3.24 минути след началото на допълнителния период, за да донесе победата за Сейнт Луис с 4:3 у дома след продължение срещу Далас в среща от редовния сезон от Националната хокейна лига на САЩ и Канада.

Тарасенко получи подаване от Йори Лехтера и прати шайбата покрай вратаря на гостите Анти Ниеми за общо десетото си попадение през кампанията. Защитникът на Старс - Джейми Олексяк, се разписа на два пъти, като изравни за 3:3 точно 50 секунди преди края на редовното време. Роби Фабри, Алекс Пиетранджело и Дейвид Перън вкараха в полза на победителите, докато Джейми Бен реализира второто попадение в актива на Далас.

Сейнт Луис заема второто място в Централната дивизия с актив от 29 точки. В друга среща от НХЛ, играна тази нощ, Томас Хайки се разписа 1.53 минути след началото на продължението за успеха с 2:1 в полза на Ню Йорк Айлендърс у дома срещу Калгари след допълнителен период. Джон Таварес откри резултата в полза на домакините в първата третина, но Шон Монахън изравни в третата част. Ню Йорк печели за трети път в последните си десет срещи в Лигата. Вратарят Томас Грейс се отличи с 25 спасявания за победителите.