Сериозен интерес на чужди асове към Рали България

Сериозен интерес на пилоти от чужди държави има към момента за предстоящото 45-то издание на Рали България, което ще се проведе от 18 до 20 юли. Стартът и финала ще са в Самоков, като крайната дължина на състезанието е 551 км, от които 213 състезателни.

Феновете ще станат свидетели на общо 9 етапа. Те обаче ще са по-компактни и разпределени така, че автомобилите да минават поне по два пъти пред зрителите.

"Наистина доста обаждания и имейли пристигат ежедневно във федерацията. Приятно сме изненадани от интереса към Рали България, въпреки че има доста време до отваряне на официалните заявки, които трябва да се подават от 16 до 30 юни.

Водим разговори и с катарски екип, който иска да се включи в състезанието, като пилота Рашид ал Кетби е доста популярно име в средите, защото кара в Европейския и Интерконтиненталния шампионат.

Засега почти сигурно ще участват екипи от Турция, Румъния, Полша, Словения, Унгария и Гърция като очакваме още от чужбина да карат у нас", заяви един от главните организатори на Рали България Екатерина Стратиева.

Освен чужденците в 45-тото издание ще участват и доста български пилоти, които очакват надпреварата с нетърпение.

"Подобрих значително автомобила от миналата година, като сега работим върху скоростната кутия. Очаквам по-добри резултати от предишното издание. Хубаво е за зрителите, че по някои отсечки ще минаваме по два пъти, защото в крайна сметка е важно да бъдем до хората и съм сигурен, че ще бъде по-интересно от миналата година. Очаквам да съм в тройката на пилотите след последния етап", заяви Михаил Симеонов / Булкам рейсинг тийм/, който ще кара в клас RC4 своя Ситроен С2.

Коефициентът на Рали България 2014 е 4 по новата категоризация на Международната федерация по автомобилни спортове (ФИА).