Нов опит за нов президент на БФАС

Петдесет и шест дни, след като на Общото събрание на Българската федерация по автомобилен спорт (БФАС) не бяха приети отчетът на управата и бюджетът на централата от автомобилните кубове в страната, утре в 11.00 ч. в зала София на БЧК ще бъде направен повторен опит това да се случи.

Този път обаче събранието е насрочено като извънредно и изборно, за да бъде посочен новият президент на БФАС, след като през април настоящият шеф Радослав Козлеков бе бламиран, а управителният му съвет последователно бе напуснат от двама от седмината му членове.

Ден преди събранието кандидатурите за мястото на Козлеков са четирима - бившият генерален секретар на БФАС Георги Гвоздейков, Калоян Станчев, Зорница Богданова, а от вчера и ветеранът в автомобилния спорт в страната Владимир Илиев, баща на седемкратния шампион на страната Димитър Илиев.

Всеки един от първите трима представи своята програма и намеренията за това, как спортът да излезе от кризата, в която сам навлезе през 2012 година. Тогава 35 клуба от страната спретнаха организирана подписка срещу спечелилия изборите Александър Александров и също на извънредно Общо събиране на клубовете на негово място беше поставен Козлеков.

Единственият, който не е обявил програмата си за следващите 4 години, е преподавателят в НСА Васил Левски Владимир Илиев, който очевидно разчита на авторитета и опита си в спорта, в който е започнал като навигатор през 60-те години на миналия век.

Запознати обаче смятат, че този най-голям до момента брой от кандидати за стола в офиса на бул. Тодор Каблешков 55, може утре да се увеличи в хода на самото събиране, което позволяват неясно разписаните правила на устава на федерацията.