Селби е първият 1/2-финалист в "Шампион на шампионите"

снимка: SPORTA.BG

Световният №2 Марк Селби продължава силната си серия от мачове, след като се превърна в първия полуфиналист във възстановения през тази година турнир "Шампион на Шампионите", който се провежда в Ковънтри.

След като осъществи велик обрат срещу Рони О'Съливан във финала на в Белгия преди няколко дни, сега Веселяка от Лестър постигна две поредни победи в Англия, за да се добере до полуфиналите.

Първият му съперник беше бившият световен шампион Шон Мърфи, като Селби спечели битката с 4:2.

Първият фрейм определено не вещаеше победа за световния №2, след като Мърфи се представи отлично и със серия от 69 пвоеде в резултата, но последваха 3 безответни партии за неговия съперник, който регистрира и два халф-сенчъри брейка за 3:1.

Мърфи все пак отново намали в тежък фрейм №5, в който и двамата допуснаха грешки, но световният шампион успя да намали до 3:2 с няколко излизания на масата. Селби обаче довърши съпротивата на своя сънародник с нова точкова серия от 66 точки.

В следващата фаза той срещна шотландския майстор на щеката Магуайър, като го надигра без особени проблеми с 6:3. Освен с убедителна победа, Селби се отчете и с цели 3 серии от 100 и повече точки - 113, 103 и 117, както и се една от над 50 - 77. 

На полуфиналите той може да срещне някой измежду Джъд Тръмп, Марко Фу, Рики Уолдън или Стюърт Бингам, като и четиримата почват участието си в "Шампион на Шампионите" днес.

 

Последвайте ни и във FACEBOOK