Георги Величков спечели Виктория Мастърс

галерия:

снимка: БФ Снукър

На 17 и 18 май се проведе закриващия и най-силен турнир за сезон 2013/ 2014 на "Българска Снукър Федерация"- ВИКТОРИЯ МАСТЪРС.

В него взеха участие 16-те най-добри играчи на България и двете бронзови медалистки от европейското първенство в Румъния -Николета Николова и Жана Митова, които получиха специални покани за участие.

Победител в турнира стана една от големите звезди в българския снукър, младия Георги Величков. Той победи във финалния мач своя добър приятел и треньор по снукър Братислав Кръстев с резултат 5:2 фрейма, като в последния фрейм пропусна да направи сенчъри брейк, след като сбърка зелена топка при разчистването и спря на серия от 90 точки.

Братислав от своя страна спечели наградата за най-голям брейк на турнира със серия от 93 точки постигната в мача на 1/4 финал срещу Николета Николова.

4087106

Този сезон българските състезатели постигнаха общо 58 халф сенчъри брейка, като най- много направи Братислав Кръстев - 17. Ивайло Пеков направи първия сенчъри брейк в историата на българския снукър по време на световното първенство в Даугавпилс- Латвия, в края на 2013 година.

Наградния фонд на Виктория Мастърс бе в размер на 5000 лева, като бе изцяло осигурен от ЗАД Виктория. В събота 17-ти май се проведе празнична церемония, придружена с официална вечеря по случай закриването на сезона.

На нея бяха наградени всички участници от топ 16, както и съдиите от "Асоциация на снукър реферите в България", без които турнирите биха били невъзможни. "Българска Снукър федерация", напомня че въпреки края на сезона снукъра в България не свършва и от 01 до 11 юни 2014 в хотел "Рамада" (бившия х-л  "Принцес") София ще се проведе европейското първенство по снукър за мъже и жени.

4087105

Всички желаещи могат да заповядат в конферентна зала Диаманд на хотела. Входа е свободен. Новия сезон ще стартира през месец септември 2014 г. През октоври предстои третото издание на VICTORIA BULGARIA OPEN.

"Българска Снукър Федерация", пожелава много здраве и хубави емоции през летния сезон на всички почитатели на снукъра в България.