Сектор Г: Врагът е смачкан, най-доброто предстои!

Най-върлите фенове на ЦСКА от Сектор Г пуснаха в официалната си Фейсбук страница пространан декларация. В нея те правят ретроспекция на събитията около придобиването на активите на фалиралия ПФК ЦСКА АД. Освен това ултрасите констатират, че врагът им е смчкан, а най-доброто предстои.

ЕТО КАКВО НАПИСАХА ОТ СЕКТОР Г:

11.10.2018 г. Четвъртък. 14:37. Досещате ли се?

Точно в този момент на официалния ни сайт грейна съобщението, което всички армейци чакахме с притаен дъх. Новината, която сложи край на сагата с емблемата. Финал на може би най-тежката и емоционална битка от всички, които ни се наложи да водим в последното десетилетие. Всъщност, война със сигурност е по-подходяща дефиниция за това. Всеки един от нас вложи страшно много, за да се стигне до този триумфален завършек, който причини невиждана еуфория сред червените редици и ужасно болезнен гърч за враговете ни.

И макар вече да изминаха цели три денонощия от този паметен момент, все още ни е трудно да си дадем сметка през какво преминахме и срещу какъв огромен ресурс се изправихме. И... спечелихме! В последния възможен момент! Точно когато силите вече бяха на привършване и враговете ни доволно потриваха ръце! Точно когато победата е най-сладка, а загубата - най-болезнена!

Връщаме ви малко назад. Спомнете си първия търг на "Армията" и блокадата, която успяхме да създадем. В делничен ден, от ранно утро започнаха да се стичат хора към стадиона. Над 400 готови на всичко армейци затвориха с телата си пътя на врага към нашия дом. От деца до пенсионери. Ученици, студенти, работещи прекараха 2 часа на стадиона, оставяйки на заден план всичките си други ангажименти, само и само да не допуснат чужда ръка да припари до това, което е наше. Който е присъствал в този момент рамо до рамо с нас, със сигурност си спомня огънят в очите на всички при появата на обградения от милиционери Газдов. Сякаш дори въздухът около стадиона в този ден беше на наша страна и ни даваше сили. Наглостта и безочието на онези хора са безгранични. Макар и с помощта на органите на реда, те бяха безпомощни пред нашия дух.

Виждайки, че така няма да стане, синдик Дора Милева определи Кърджали като място за провеждане на втори търг. Там срещу нас бяха взети много по-сериозни мерки, но въпреки това над 100 човека бяха пристигнали от рано, готвейки се за война с всички средства. Помните какво се случи и еуфорията, която настана тогава.

Сега, почти година и половина по-късно всичко завърши благополучно. Емблемата е у дома, а врагът - смачкан. Разгромна победа за Червена България и най-тежката страница в историята на ЦСКА вече е триумфално затворена. Благодарение на всички нас, обичащи и милеещи за този клуб, защото направихме така, че всеки един човек в тази държава да разбере какво значат за нас свещените четири букви. С този морален акт от четвъртък темата за приемствеността вече е приключена и червеният запалянко може да забрави за юридически термини и срокове, завръщайки се към любимото си занимание - да подкрепя отбора на сърцето си на стадиона!

Другата седмица посрещаме "Етър" и на "Армията" със сигурност ще ври и кипи! Нашата задача обаче е това да се случва във всеки един мач оттук нататък! Без значение от противника и моментната форма на отбора. Пълният стадион е това, което всички се опитваха да ни отнемат, той е и най-голямата победа, която можем да постигнем! Защото там, когато сме единни, няма кой да ни надвие! Както доказахме и във войната за емблемата!

НАЙ-ДОБРОТО ТЕПЪРВА ПРЕДСТОИ!