Норвежците за нас: В ДНК-то на българите е лежането и измамата

Отборът на Норвегия очевидно е изнервен от създалата се ситуация в нашата група и утрешния мач срещу България. Възпитаниците на Петър Хубчев са лидери в класирането с пълен актив от 9 точки, а скандинавците заемат второто място с 6 точки. Българите спечелиха с 1:0 през септември на стадион "Васил Левски", а нов успех на "Улеваал" утре почти ще гарантира на "трикольорите" първото място и продължавате в плейофите за класиране на Евро 2020.
Селекционерът на скандинавците Ларс Лагербек забрави за добрия тон и атакува нашите по възможно най-нескопосан начин. "След като те ни поведоха с 1:0 в София, видяхме нещо съвсем различно от футбола. Българските играчи се хвърляха и лежаха на терена, бавеха времето по всякакъв възможен начин, опитваха се да влияят на съдията. Това поведение е в тяхното ДНК", коментира Лагербак. Той очаква подобно поведение на българите и в утрешния мач, тъй като и равенството е добър резултат за гостите. 

"Говорихме с играчите ми за това. Предупредих ги да не се влияят от поведението на съперника, а да се концентрират върху себе си. Казах им, че не трябва да правят нарушения и да получават жълти картони заради нерви", каза още Лагербак.

Бившият нападател на Литекс Бьорн Маарс Йонсен познава добре българския футбол. "Те обичат да падат. Това определено не е норвежкият начин. Искаме да спечелим като покажем качествата си на терена, а не с бавене и лежане. Но трябва да бъдем много внимателни, защото в срещите си досега България показа много добра ефективност при отбелязването на голове. Но ние сме домакини и смятам, че сме фаворити, още повече с оглед на статистиката на мачовете ни на "Улеваал", заяви Йонсен.