Саутгейт остава на работа, дори ако загуби всички мачове на Мондиал 2018

снимка: twitter.com

Футболната асоциация на Англия показа огромно уважение и вяра в уменията на селекционера Гарет Саутгейт. 47-годишният бивш треньор на Мидълзбро няма да бъде уволнен дори ако загуби всичките си мачове в група "G" на световното първенство в Русия следващото лято. Това заяви изпълнителният директор на ФА Мартин Глен.

"Никой не иска да прави лошо световно първенство и е трудно да защитиш дългосрочните си планове, когато моментните резултати не задоволяват. Но ние сме сигурни, че Гарет е правилният човек, който да ни поведе в следващите няколко големи форума", заяви Глен, цитиран от "Дейли мейл".

Англия е в една група с Белгия, Тунис и Панама на Мондиал 2018. Трудно е да си представим, че "трите лъва" няма да победят африканския и централноамериканския тим, но точно това се случи през 2014, когато аутсайдерът Коста Рика шокира всички в "групата на смъртта" - Англия, Уругвай и Италия, и излезе първи от нея.

"Гарет има дългосрочен договор. Той иска да отиде в Русия и да спечели. Ще направим всичко възможно играчите, които се представят най-добре на Мондиал 2018 да продължат да играят през 2020 и 2022", заяви Мартин Глен.

Договорът на Гарет Саутгейт е до лятото на 2020, като той прибира по 2,5 милиона паунда на година.