Салпаров: Утре ще си свършим работата

снимка: Булфото

Либерото на националния отбор по волейбол Теодор Салпаров определи финала на втория гейм като повратна точка за победата на България с 3:0 над Холандия във втори мач от световните квалификации.

„Лъвовете“ сразиха съперника си на 19, на 25 и на 14 точки, но във втората част спасиха 2 гейм-бола и осъществиха обрат от 22:24 до 27:25, за да поведат с 2:0. Благодарение на днешния си успех българските волейболисти са на крачка от класиране на Световното първенство в Полша.

За да стане то факт, България трябва да спечели поне 2 гейма утре срещу домакините на квалификациите Чехия. Салпаров обаче изрази увереност, че „лъвовете“ ще си свършат работата и ще завършат подобаващо пресявките за Шампионата на планетата.

„Не сме очаквали да победим с 3:0, защото всички знаехме, че Холандия играе на високо ниво“, заяви Салпаров пред TV7. „Контролираха добре високата топка на блокада, затова се стремяхме от самото начало да играем на максимума на своите възможности.

Получи се доста добра игра за нашия отбор, което беше важно, защото до голяма степен вече сме се класирали за световното. Чехия е по-слабият отбор от този на Холандия, но трябва да подходим сериозно и да си свършим работата утре.

Беше тежко, когато ни поведоха с 24:22, но се прегрупирахме. Тодор Алексиев затвори хубаво правата на Клапвайк, а след това и с малко повече шанс спечелихме гейма. Това като цяло пречупи холандците, защото при 1:1 мачът щеше да е по-различен.

Надявам се феновете да са се насладили на една хубава игра, на един хубав мач и утре всички да празнуваме класирането на Световното“, завърши Салпаров.