Рускиня взе титлата в Пловдив, Ети Стефанова - 9-та

снимка: Булфото

Рускинята Валентина Гунина стана европейска шампионка по шахмат за жени в Пловдив. В партия от последния, 11-ти кръг рускинята Валентина Гунина завърши реми с Мария Музичук /Украйна/, информира БТА.

Така международният гросмайстор Валентина Гунина събра 9 точки и спечели златния медал на 15-то индивидуално европейско първенство по шахмат за жени, което завърши днес в Новотел Европа в Пловдив.

На второ място и сребърен медал спечели Татяна Косинцева /Русия/ с 8,5 точки, а носителка на бронзовия медал стана Мелиа Саломе от Грузия с 8 точки. Най-добре от домакините се представи бившата световна и бивша европейска шампионка Антоанета Стефанова, която се нареди на 9-то място с актив от 7,5 точки.

В партия от последния кръг днес гросмайстор Антоанета Стефанова с белите фигури завърши реми на 11-тия ход с Нана Дзагнидзе от Грузия. Ива Виденова /България/ се класира на 23-то място с 6,5 точки.

В партия от последния кръг младата Ива Виденова победи с белите фигури Зоя Шлайнинг /Германия/. Адриана Николова /България/ е на 36-то място с 6 точки. Нюргюл Салимова /България/ се класира на 90-то място с 4,5 точки.

Габриела Антова е на 100-то мсто с актив от 4 точки. В 15-то индивидуално европейско първенство по шахмат за жени в Пловдив участваха 15 шахматистки, сред които и 15 българки.